အာလူး ဆႏြင္းမကင္းလုပ္နည္း
အာလူး ၂ပိသာ
အုန္းသီး ၃လံုး
သၾကား ၇၅က်ပ္သား
ေထာပတ္ဆီ ၃၀က်ပ္သား
ဆား အနည္းငယ္
ေရႊခ်ီ ၁၅က်ပ္သား
ဦးစြာ အာလူးကိုႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။အာလူးႏူးလာလၽွင္ မီးဖိုမွခ်၍ အေအးခံပါ၊အုန္းသီး၃လံုးကိုျခစ္ၿပီးအရည္ညႇစ္ပါ၊၎ေနာက္ အိုးတစ္လံုးတြင္ ထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္တင္၍ ဆီျပန္လာသည္အထိ ခ်က္ေပးပါ။ေရႊခ်ီမႈန္႔ကိုအေရာင္ေျပာင္းလာသည္အထိ ေလွာ္ပါ၊အာလူးကိုအခြံခြာ၍ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။၎ေနာက္ အာလူး၊အုန္းဆီခ်က္၊သၾကား၊ေထာပတ္ဆီ၊ဆား၊ေရႊခၽီမႈန္႔ တို႔ကိုသမေအာင္ေမႊပါ၊၎ေနာက္ဗန္းကိုေထာပတ္ဆီ အနည္းငယ္ သုတ္လိမ္းပါ၊၎ ဗန္းထဲသို႔ သမေအာင္ေရာေမႊထားေသာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကိုထည့္ပါ၊မုန္႔သားမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ ညႇိေပးပါ၊ေအာက္မီး နည္းနည္းေပးၿပီး အေပၚမီးမ်ားေပးပါ၊အေပၚမ်က္ႏွာျပင္နီရဲလာေအာင္ေပးပါ၊အေပၚမ်က္ႏွာျပင္တင္းၿပီးနီရဲလာလၽွင္မုန္႔ကိုအေအးခံပါ
0 comments:
Post a Comment