Pages

Saturday, 9 July 2016

အာလူး ဆႏြင္းမကင္းလုပ္နည္း အာလူး ၂ပိသာ အုန္းသီး ၃လံုး သၾကား ၇၅က်ပ္သား ေထာပတ္ဆီ ၃၀က်ပ္သား ဆား အနည္းငယ္ ေရႊခ်ီ ၁၅က်ပ္သား

အာလူး ဆႏြင္းမကင္းလုပ္နည္း
အာလူး           ၂ပိသာ
အုန္းသီး          ၃လံုး
သၾကား          ၇၅က်ပ္သား
ေထာပတ္ဆီ   ၃၀က်ပ္သား
ဆား              အနည္းငယ္
ေရႊခ်ီ             ၁၅က်ပ္သား

ဦးစြာ အာလူးကိုႏူးေအာင္ျပဳတ္ပါ။အာလူးႏူးလာလၽွင္ မီးဖိုမွခ်၍ အေအးခံပါ၊အုန္းသီး၃လံုးကိုျခစ္ၿပီးအရည္ညႇစ္ပါ၊၎ေနာက္ အိုးတစ္လံုးတြင္ ထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္တင္၍ ဆီျပန္လာသည္အထိ ခ်က္ေပးပါ။ေရႊခ်ီမႈန္႔ကိုအေရာင္ေျပာင္းလာသည္အထိ     ေလွာ္ပါ၊အာလူးကိုအခြံခြာ၍ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။၎ေနာက္ အာလူး၊အုန္းဆီခ်က္၊သၾကား၊ေထာပတ္ဆီ၊ဆား၊ေရႊခၽီမႈန္႔ တို႔ကိုသမေအာင္ေမႊပါ၊၎ေနာက္ဗန္းကိုေထာပတ္ဆီ အနည္းငယ္ သုတ္လိမ္းပါ၊၎ ဗန္းထဲသို႔ သမေအာင္ေရာေမႊထားေသာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကိုထည့္ပါ၊မုန္႔သားမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ ညႇိေပးပါ၊ေအာက္မီး နည္းနည္းေပးၿပီး အေပၚမီးမ်ားေပးပါ၊အေပၚမ်က္ႏွာျပင္နီရဲလာေအာင္ေပးပါ၊အေပၚမ်က္ႏွာျပင္တင္းၿပီးနီရဲလာလၽွင္မုန္႔ကိုအေအးခံပါ

0 comments:

Post a Comment